Over ons

Grondlegger Haim Ginott

Grondlegger van de Howtotalk-opvoedmethode is dr. Haim Ginott, klinisch psycholoog. In zijn tijd als leraar ontdekte hij dat als hij bijvoorbeeld chagrijnig was, zijn leerlingen ook chagrijnig werden. Of als hij zich gemotiveerd opstelde, raakten zijn leerlingen ook gemotiveerd. Hij vond dit zo fascinerend, dat hij zich ging verdiepen in de psychologie van kinderen en opvoeden.

Tijdens zijn therapiesessies merkte Ginott dat kinderen meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld kregen, door de manier waarop hij tegen ze praatte. Hij schreef hier 2 boeken over:

  • Between Parent and Child (> 5 miljoen exemplaren)
  • Teacher and Child

Adele Faber en Elaine Mazlish

Ginott organiseerde praatgroepen om ouders deelgenoot te maken van zijn gedachtengoed. Adele Faber en Elaine Mazlish maakten lange tijd deel uit van zo’n ouderpraatgroep. Ze waren zo onder de indruk van de opvoedmethode en theorieën van Ginott, dat ze besloten om er zelf iets mee te gaan doen. Samen schreven ze hun ervaringen met hun eigen kinderen op in het boek Liberated Parents, Liberated Children.

How To Talk So Kids Will Listen & Listen So Kids Will Talk

Een aantal jaren later schreven ze het boek How To Talk So Kids Will Listen & Listen So Kids Will Talk. In dit boek vertaalden zij de wetenschappelijke theorie naar praktische en direct toepasbare communicatievaardigheden die een diepgaand effect hebben op de relatie met je kind. Het boek werd een bestseller (> 2 miljoen exemplaren) en is in meer dan 20 talen vertaald.

Trainingen

Daarnaast ontwikkelden ze een training over opvoeden, die aansloot bij hun boeken. Deze opvoedtrainingen zijn inmiddels in meer dan 10 landen te volgen. In Nederland worden deze trainingen gegeven door Howtotalk.

JuistOver ons