Marlou Bannier

Naam: Marlou Bannier | Getrouwd met Yuri | Moeder van Roos (2002) en Laurens (2004) | Trainer bij Howtotalk sinds 2008 | Werkzaam als zelfstandig trainer & coach in onderwijs en opvoeding

Opvoedmotto
Opvoeden is voorleven

Waarom wilde je trainer worden bij Howtotalk?
Trainen is een mooi vak. Nog mooier is het wanneer datgene wat je traint je raakt en je persoonlijke leven positief beïnvloedt. Dat is wat Howtotalk met mij doet. Het blijft mijn eigen leven verrijken omdat het me scherp houdt op mijn eigen communicatie naar m’n kinderen toe en daar profiteer ik, en daarmee mijn kinderen, nog iedere dag van.
Toen ik eenmaal bekend was met Howtotalk wilde ik dit graag op andere overbrengen. Het is zo’n waardevolle, praktische workshop dat je de kennis graag wil delen met andere opvoeders.

Welke vraag krijg je het meeste tijdens de workshop of tijdens de themabijeenkomst?

‘Wordt het gevoel van mijn kind niet versterkt als ik het benoem?’ Door gevoelens te benoemen, erken je het gevoel en laat je blijken dat de gevoelens er mogen zijn. Het kind voelt zich gehoord en gezien. Dat maakt het voor het kind makkelijker om er mee om te gaan. We willen het gevoel van kinderen vaak wegnemen. Dat lukt niet altijd en dat is okay.

Wat is je grootste uitdaging bij het opvoeden van je kinderen? 
Ik heb autonomie hoog in het vaandel staan en toch merk ik dat ik het vaak niet kan laten toch nog even een opmerking te maken over een t-shirt dat niet helemaal matcht met de broek, of haren die niet goed zitten naar mijn zin. Heel irritant vind ik dat van mezelf.

Wat was jouw grootste eye-opener toen je kennis maakte met Howtotalk?
Dat onze communicatie zo’n enorm grote invloed heeft op het zelfbeeld van kinderen.

medewerker BackofficeMarlou Bannier