Nicolette Albada Jelgersma – van Soest

Naam: Nicolette Albada Jelgersma – van Soest | Moeder van Tom (2009) en Rob (2012) | Trainer & relatiebeheerder bij Howtotalk sinds 2018| Daarnaast werkzaam als consultant bij Groei Producties.

Opvoedmotto
Stel je open voor wat er echt is.

Waarom wilde je trainer worden bij Howtotalk?
Toen ik zelf de training volgde, was ik zo enthousiast dat ik er meer mee wilde. Thuis ben ik het meteen gaan toepassen en ik kreeg veel vragen uit mijn omgeving over opvoeden. Ook heb ik een verleden met consultancy en verandermanagement: de  fascinatie voor het veranderen van gedrag was er altijd al. Hoe mooi als je dat kan inzetten om de band met je kind te verdiepen.

Welke vraag krijg je het meeste tijdens de training of webinar?
Het lijkt zo simpel, maar waarom doen we het dan niet….

Wat is je grootste uitdaging bij het opvoeden van je kinderen?
Ik weet heel goed hoe het wél moet, tot ik zelf moe of geïrriteerd word. Daar zit voor mij de uitdaging. Als ik de kinderen aangeef dat mijn geduld aan het opraken is, merk ik dat ze daar rekening mee kunnen houden. Maar dat lukt niet altijd.

Wat was jouw grootste eye-opener toen je kennis maakte met Howtotalk?
Bij sessie 1 was ik compleet uit het veld geslagen door de schoonheid van het erkennen van gevoel. En bij sessie 6 werd mij duidelijk wat de impact is van je rol binnen het gezin. Beide waren volledig nieuwe inzichten en vanaf dat moment ging er een knop om.

medewerker BackofficeNicolette Albada Jelgersma – van Soest