Wieke Sieverts

Naam: Wieke Sieverts | Samenwonend met: Balthazar (Balt) | Moeder van Thijmen (2000) en Sofie (2002)| Trainer bij Howtotalk sinds 2008 | Werkzaam als trainer en coach bij BuroHartHoofd

Opvoedmotto
Je kind zijn eigen pad laten kiezen.

Waarom wilde je trainer worden bij Howtotalk?
In mijn dagelijks werk was en ben ik altijd bezig met ontwikkelen van mensen en jezelf ontwikkelen. Voor het moeilijkste vak, namelijk opvoeden, had ik behalve “Oei ik groei” nooit iets geleerd of gelezen en ik merkte dat ik thuis toch meer een politie agente aan het worden was dan dat het nou allemaal heel gezellig en leuk was. Zo kwam ik bij Howtotalk uit en nadat ik het boek gelezen en de cursus gevolgd had wilde ik mijn vakkennis als trainer graag inzetten in combinatie met de vaardigheden van Howtotalk.

Welke vraag krijg je het meeste tijdens de training of tijdens een webinar?
‘Dat kost toch allemaal veel te veel tijd, hoe doe je dat als je haast hebt?’ hoor ik het meeste van ouders en ik kreeg een keer van een cursist een hele leuke vraag; “Kan jij ook met ons mee naar huis?”

Wat is je grootste uitdaging bij het opvoeden van je kinderen?
Dat ze zelfstandig en onafhankelijk een eigen leven kunnen leiden. Waarbij ze later kunnen zeggen ik leid een prachtig leven!

Wat was jouw grootste eye-opener toen je kennis maakte met Howtotalk?
Dat je vooral niet zo moet oordelen en dat we niet alles hoeven op te lossen. Het scheelt zo veel tijd en stress en strijd. Waardoor je relatie met je kind alleen maar dieper wordt.

medewerker BackofficeWieke Sieverts