Webinars

Webinar voor ouders

Hoe zorg je voor een goede sfeer in huis? We’ve got your back!

Tijdens de live introductiewebinars geven we informatie over de Howtotalk-methode. Je leert een aantal praktische vaardigheden van de methode, zoals het erkennen van gevoel.

Er zijn ook themawebinars. Bij dit webinar staat een bepaald thema centraal, zoals gamen, ruzie of pesten. Je leert een aantal praktische vaardigheden van de bouwstenen van de methode toe te passen omtrent dit onderwerp .

  • Introductiewebinar: Effectief communiceren

In dit webinar leer je vaardigheden met betrekking tot het omgaan met gevoelens van kinderen. Praktijksituaties van ouders staan centraal en interactie is mogelijk via break-outrooms en via de chat. Je leert beter om te gaan met gevoelens van je kinderen waardoor je kind meer zelfvertrouwen krijgt en een positiever zelfbeeld. Een inspirerende webinar met eye-openers waarbij je met de vaardigheden thuis gelijk aan de slag kunt!

  • Broers en zussen zonder rivaliteit

‘Hij sloeg mij! ‘Zij sloeg mij eerst’…en voor je het weet ben je als ouder weer de impopulaire scheidsrechter, die een eind maakt aan het zoveelste conflict. Het voortdurende gekibbel en geruzie tussen broers en zussen vergt vaak veel van het incasseringsvermogen van ouders. In deze webinar leer je concrete en direct toepasbare vaardigheden om kinderen te begeleiden bij hun  onderlinge communicatie en conflicten. Aan de hand van praktijksituaties van de ouders wordt geoefend met de vaardigheden. Ook hier interactie via de chat en via break-outrooms. Een energieke en praktische webinar die je handvatten geeft voor meer rust in huis, meer harmonie en waarbij het onderlinge contact tussen je kinderen verbetert.

Howtotalk verzorgt ook online themabijeenkomsten in de vorm van een webinar voor onder meer scholen (basisonderwijs en middelbaar onderwijs), kinderdagverblijven, gastouderbureau’s en GGD jeugd-en gezinsteams. En, in het kader van employee wellbeing, organiseren we ook steeds vaker webinars voor bedrijven! Voor o.a. Google, Wortell, UNGA en ASML hebben we webinars verzorgd of mogen we deze verzorgen. Deze online bijeenkomsten zijn gericht op ouders en opvoeders van de kinderen van de organisatie of het bedrijf. Onze webinars kunnen ook in het Engels worden verzorgd.

medewerker BackofficeWebinars